WerkWijzer
Begeleiding bij zorgen en de uitstroom richting werk

De WerkWijzer is geschikt voor jongeren die willen oriënteren op of gaan uitstromen richting werk en arbeid. Het is een begeleidingsinstrument bestaande uit vier vragenlijsten. Het instrument biedt handvatten om een jongere effectief te begeleiden en zelf regie te laten voeren over zijn/haar ontwikkeling en loopbaan. De WerkWijzer geeft vanuit verschillende invalshoeken informatie over de huidige situatie van de jongere.

Allereerst wordt inzicht gegeven in het mentaal welzijn en het energieniveau van de jongere. Vervolgens wordt inzicht gegeven in de persoonlijkheid van de jongere en daarmee in de drijfveren, talenten, valkuilen en leerdoelen. Ook geeft het handvatten voor de begeleiding van de jongere. Verder geeft het instrument inzicht in de belevingswereld en prioriteitsstelling van de jongere. Ten slotte biedt het instrument inzicht in (beroeps)interesses.

Het instrument levert een rapport waarin wordt beschreven wie de jongere is, wat de jongere bezighoudt en wat de jongere kan helpen om sturing te kunnen geven aan de persoonlijke ontwikkeling en bij het maken van keuzes. Ook worden in het rapport relevante beroepsrichtingen beschreven die aansluiten bij het niveau van de jongere. Het rapport is geschikt voor zowel de begeleider als de jongere zelf.

Doel van het instrument
  • Begeleiding bij intensieve oriëntatievraagstukken
  • Persoonlijke ontwikkeling stimuleren
  • Identiteitsontwikkeling stimuleren
  • Begeleidingsaanpak bepalen

Thema's
Begeleiding bij ondersteuningsvragen

Tijdsduur
Circa 60-80 minuten


 E-assessmentVoorbeeld rapportageAantalPrijs Totaalprijs  
WerkWijzer NT2Voorbeeld rapportage€ 286,00€ 286,00
 
WerkWijzer MBOVoorbeeld rapportage€ 286,00€ 286,00
 
WerkWijzer HBOVoorbeeld rapportage€ 286,00€ 286,00
 
WerkWijzer WOVoorbeeld rapportage€ 286,00€ 286,00